با پیشنهاد توزیع کار اعضای سازمان نظام مهندسی خوزستان با آزادسازی ۲۵ درصد ظرفیت سهمیه موافقت شد

صبح دیروز هجدهم اسفندماه ۱۴۰۰ سالن جلسات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان، میزبان جلسه هم‌اندیشی هیات رئیسه و مدیران اجرایی دفاتر نمایندگی سطح استان به منظور بررسی عملکرد دفاتر، راهکارهای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز و پیشبرد اهداف بود.

سازمان نظام مهندسی

در این جلسه رئیس سازمان ضمن تقدیر از روسای دفاتر نمایندگی به خاطر حضور، اظهار کرد: دفاتر نمایندگی به واسطه ارتباط مستقیم با مهندسان و مراجعه کنندگان و تنسیق امور آن‌ها، مسئولیت مهمی در راستای پیشبرد اهداف سازمان دارند. تمام ساخت و سازها باید زیر پوشش سازمان نظام مهندسی انجام گردد. برنامه ریزی تخصصی هم باید برای ساخت و سازهای غیر مجاز که یک معضل است صورت پذیرد.

دکتر کورش خواجوی، دفاتر نمایندگی را آینه تمام نمای سازمان در شهرستان‌ها دانست و افزود: مدیران اجرایی دفاتر نمایندگی باید در جهت پیشبرد امور، تعامل و ارتباط سازنده با مراجع و سازمان‌های مرتبط مانند فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دادستانی برقرار نمایند. وی همچنین بر لزوم اجرایی شدن هر چه سریع‌تر مجریان ذیصلاح در کلیه شهرستان‌ها تاکید کرد و افزود: در شهرستان‌ها پروژه‌ها باید به مجری حقیقی ارجاع داده شود و سرپرست کارگاه‌ها هم از مهندسان شهر باشد.

مهندس جمعه زاده به‌عنوان اولین مدیر اجرایی دفاتر جلسه را ادامه داد و مورد پیشنهادی مهمی که مورد استقبال مدیریت و کلیه مدیران قرار گرفت را مطرح کرد. پیشنهاد توزیع (کار نظارت) و طراحی اعضا با آزادسازی ابتدا ۲۵ درصد ظرفیت سهمیه هر یک از مهندسان به‌دلیل کاهش تعداد کارها و رکود ساخت و ساز بود که مقرر گردید در سامانه خدمات مهندسی منظور گردد.

در ادامه با توجه به استقبال کم مهندسین در اخذ صلاحیت مجری ذیصلاح و اجرایی شدن مجری ذیصلاح در سال آتی، پیشنهاد گردید در شهرستان‌ها تعداد کار مهندسین مجری به بیش از سهمیه قانونی افزایش یابد.

همچنین در خصوص پیگیری‌های قبلی و مکرر احداث ساختمان نظام مهندسی خرمشهر و ارائه طرح‌های پیشنهادی، مقرر گردید طرح‌ها بررسی و با نظرسنجی اعضای دفتر و رای نهایی هیئت مدیره طرح اصلی انتخاب شده و در سال آتی، اعتبار لازم برای آن دیده شود تا به‌زودی شاهد آغاز احداث دفتر خرمشهر باشیم.

از دیگر‌ پیشنهادات مطرح شده توسط مدیران می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- راه اندازی مجدد دفاتر طراحی

۲- الزام طراحان نسبت به معرفی آدرس به عنوان رسمی دفترکار

۳- تشکیل انجمن طراحان در هر شهرستان و توزیع کار توسط حوزه اعضای منتخب انجمن.

۴- در صورت احراز فرار ظرفیت مهندسان در ابتدا به‌صورت اخطار کتبی و در صورت تکرار ابطال پروانه

و از جمله عناوین مطرح شده نیز می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • بررسی راهکارها و مشکلات مربوط به استفاده از مجریان
  • بررسی مشکلات و مسائل نرم افزاری دفاتر نمایندگی
  • بحث توزیع کار
  • فرار ظرفیت‌ها
  • نظام‌نامه خدمات مهندسی
  • لزوم حضور عضو سازمان در کمیسیون ماده ۱۰۰
  • افزایش تنخواه دفاتر
  • تسریع در صدور پروانه اجرا دفاتر
  • تشکیل کارگروه برای مهار ساخت و سازهای غیرقانونی در شهرستان ها

سازمان نظام مهندسی

در پایان مهندس سپهر محمدیان، مدیر واحد خدمات مهندسی، در راستای مسائل مطرح شده مواردی مانند لزوم استفاده همه دفاتر از کارتابل و ثبت پروژه‌ها در سیستم، عدم ارسال نامه‌ها به صورت دستی به شهرداری که باعث ایجاد فرار ظرفیت می‌شود، سامانه اتصال سازمان به شهرداری‌ها و … را بیان کرد و مهندس فیروز غلامی، نایب رییس سازمان، اظهار کرد: ۱۱ دفتر نمایندگی دارای ملک نیستند که این موضوع نگران‌کننده است و باید راهکارهای مختلف برای حل این معضل به کار برد.

منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان

 

همچنین بخوانید: جدول زمان بندی تشکیل پرونده دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی قبولی های آزمون مرداد ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید