به مناسبت روز مهندس، 5 مهندس نامآور ایرانی را بشناسیم.

چند نفر از ما با ذهنهای هوشمندی که اختراعات شگفتانگیزی داشتند یا برای پیشرفت علم، گامی برداشتند و زندگی را برای ما آسان و شادتر کردند، آشناییم؟
خوب است به مناسبت روز مهندس، با برخی از بزرگترین ذهنهای ایران آشنا شویم.
متخصص پلاس ضمن تبریک به کلیه ی مهندسین کشور در هر رشته و هر زمانی، تعدادی از مطرحترین مهندسانی که این مرز و بوم به خود دیده است را معرفی میکند.
پرویز معین، مهندس مکانیک، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا
پرویز معین در سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد؛ در ادامه به آمریکا مهاجرت کرده و مدرک مکانیک سیالات خود را از دانشگاه استنفورد اخذ کرد. او هم اکنون عضو هیأت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد آمریکاست و تاکنون برنده جایزه علمی ناسا و جایزه مؤسسه انستیتو آمریکایی هوانوردی و فضانوردی شده است. او همچنین در سال ۱۹۹۶ موفق به دریافت جایزه دینامیک سیالات شد.
لیلا عراقیان، معمار پل طبیعت
لیلا عراقیان متولد سال ۱۳۶۲ در تهران است. وی مدرک کارشناسی و فوق لیسانس مهندسی معماری خود را به ترتیب از دانشگاه های شهید بهشتی و بریتیش کلمبیا دریافت کرد. در سال ۱۳۸۴ به همراه همکارش علیرضا بهزادی، شرکت سازههای پارچهای دیبا را تاسیس کردند. این شرکت، پس از اجرای سازههای چادری پارک آب و آتش تهران، به مسابقهی طراحی پل طبیعت دعوت و طرحشان برگزیده شد. این پل در سال ۱۳۹۳ به اتمام رسید و هم اکنون یکی از نمادهای شهر تهران است. لازم به ذکر است او در زمان طراحی این پل فقط ۲۵ سال داشت.
علی حاجی میری، مهندس برق، استاد دانشگاه کلتک
علی حاجیمیری- استاد، مخترع و کارآفرین- در حوزه مهندسی برق و دارای کرسی استادی در دانشگاه کلتک (مؤسسه فناوری کالیفرنیا) است. او به ترتیب مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری خود را از دانشگاه های صنعتی شریف و استنفورد دریافت کرده است. او و دانشجویانش در سال ۲۰۰۴ نخستین رادار روی چیپ جهان را در سیلیکون ولی رونمایی کردند. در ۳۲ سالگی بهعنوان یکی از ۳۵ نوآور برتر زیر ۳۵ سال جهان انتخاب شد، همچنین یکی از ۴۵ دانشمند دعوت شده به انجمن جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۶ بود.
احمد حامی، دکترای راه و ساختمان، پدر مهندس عمران ایران
وی متولد سال ۱۲۸۶ شمسی در یکی از محله های قدیمی تهران است. سمت او در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، «مشاور عالی ساختمان و مصالح ساختمانی» بوده است. مشارکت ایشان در ساخت و راه اندازی بسیاری از راه ها، پل ها، راه های آهن، فرودگاه ها، بنادر و… ستودنی است و به همین دلیل او را «پدر راه های ایران» مینامند.
تالیفات مهندسی او را می توان در سه گروه «مصالح ساختمانی»، «راهسازی» و «مهندسی ساختمان» تقسیم بندی کرد. وی همچنین، در زمینه مصالح ساختمانی، چند کتاب از خود به جا گذاشته که «سیمان»، «مصالح ساختمان» و «نسوز» از جمله این کتابها هستند.
استاد احمد حامی در سال ۱۳۷۹ دار فانی را وداع گفت.
پریسا تبریز، مهندس علوم کامپیوتر، متخصص امنیت رایانهای
پریسا تبریز متولد سال ۱۳۶۱ شمسی در شیکاگو است. وی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی علوم کامپیوتر از دانشگاه ایلینوی است. در سال ۲۰۰۷ به استخدام «شرکت گوگل» درآمد و اکنون در گوگل ریاست بخشی را بر عهده دارد که از ۳۰۰ هکر در اروپا و آمریکا تشکیل شده و وظیفه بررسی تهدیدات امنیتی مرتبط با موتور جستجوی گوگل و همینطور دیگر محصولات این شرکت، از جمله مرورگر گوگل کروم را بر عهده دارند
همچنین شرکت گوگل به او لقب «شاهزاده امنیت» را داده است. نشریه فوربز در سال ۲۰۱۲ از پریسا تبریز بهعنوان یکی از ۳۰ چهره برتر در زمینه تکنولوژی، در کنار افرادی چون مارک زاکربرگ نام برد.
منابع: asemooni / tebyan / uniabroad
همچنین بخوانید: همه چیز در مورد ساختمانهای کابلی!