سمینار آموزشی چالشهای حقوقی مهندسان ناظر و روشهای اسقاط مسئولیتهای آن، اینبار در شهرستان خرمشهر برگزار شد.

به گزارش متخصص پلاس؛ صبح روز پنجشنبه دهم شهریور ماه سال جاری، سمینار آموزشی چالشهای حقوقی ویژه مهندسان ناظر ساختمان استان خوزستان، اینبار در شهرستان خرمشهر و در سالن خلیج فارس، توسط سازمان نظام مهندسی شهرستان خرمشهر با همکاری متخصص پلاس برگزار شد.
هدف از برگزاری این سمینار، آموزش روشهای اسقاط مسئولیت مهندسان ناظر، آگاهی از مسائل حقوقی، تبیین خط مشی قانون سازمان نظام مهندسی ساختمان، ارتقای کیفیت خدمات مهندسی و ترویج مقررات ملی ساختمان بود؛ که با حضور اسماعیل واهبی؛ مشاور و مدرس حقوقی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان و مراد علی واهبی؛ عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی استان خوزستان و جمعی از همکاران و مهندسان صنعت ساختمان، ابتدا با صحبت و آموزش اساتید و سپس به صورت کارگاهی و پرسش و پاسخ برگزار شد. متخصص پلاس نیز ضمن حضور در این سمینار پوشش خبری آن را برعهده داشت.
در ابتدای این مراسم، محمدرضا جمعهزاده؛ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خرمشهر، ضمن خیر مقدم به کلیهی حضار اظهار داشت که رسالت ما در مجموعهی نظام مهندسی ارتقای کیفیت ساختمان است و در این امر خطیر تنها سلاح ما همان قلمی است که در دست داریم.
وی همچنین در باب یادآوری حادثه متروپل افزود: اگر ناظرین و همکاران ما درست از این قلم استفاده میکردند، بجای گرفتاری هم اکنون در کانون گرم خانواده بودند. از طرفی با این اتفاق سازندگان و مجریان مسکن، یک مقدار به خودشان آمدند و دقت نظر خود را بیشتر کردند. همچنین متولیان صدور پروانه، پایان کار، شهرداری و ارگانهای دیگر و از همه مهمتر تلنگری بود برای ناظرین ما در بحث نظارت.
رئیس سازمان نظام مهندسی خرمشهر، متخصص پلاس را اتفاق مثبتی در جهت پیشرفت کیفی ساختمان سازی دانست و افزود: با کارگروه خود همفکری کردیم که منجر به تهیه کتابی شد به عنوان دستور کارهای ساختمانی که کلیه کارهای ساختمانی را شرح میدهد. در ابتدای کار مالک باید تمامی این مطالب را مطالعه کرده اثر انگشت و امضا ثبت کند. به این ترتیب در آینده اگر اتفاقی بیفتد، دست مهندس ناظر برای دفاع از خود باز است.
همچنین معضل دیگری در خصوص نیروی انسانی ماهر مطرح شد؛ وی در اینباره گفت: همکار جوان ما، حسین پورعواد متولی این قضیه شدند؛ استارتاپی به نام «متخصص پلاس» را طراحی کردند که برای کارگر ساده تا نیروی متبحر، استادکار و مهندسین و غیره امکان ثبت نام در آن مهیاست؛ و کارفرماها میتوانند از طریق این اپلیکیشن نیروی مورد نظر و دلخواه خود را جذب کنند، قطعا برای این نیروها کلاسهایی برگزار و قرارداد سه جانبه ای تنظیم شده است بدین صورت که کلاس ها تحت نظر سازمان فنیحرفهای باشند و صدور کارت از طریق استارتآپ متخصص پلاس انجام شود.
در ادامه، مراد علی واهبی؛ عضو هئیت رئیسه نظام مهندسی استان خوزستان، راجع به برگزاری این سمینار تصریح کرد: مشکلات حقوقی در جامعه مهندسین فراگیر شده و متروپل نیز مزید بر علت بود، شرایط به گونه ایست که تمامی مهندسان کشور ناراحت و نگران هستند. بر همین مبنا مامور شدیم چالش های حقوقی استان را با برگزاری جلسه و سمینار رصد کرده و مشکلات مهندسان را گوش دهیم. وی همچنین افزود: جامعه مهندسی همیشه ضربه را از مهندسینی میخورد که اهمیت نمیدهند، و الا پتانسیل مهیاست مهندسین و سازمان وقت گذاشته اند در صورتی که همکاران محدودی آمدند.
دکتر اسماعیل واهبی؛ مشاور و مدرس حقوقی سازمان نظام مهندسی استان خوزستان نیز اظهار داشت: وقتی صحبت از ساختار مطلوب میکنیم، یعنی ساختاری که تمامی عوامل اجرایی در جهت هم افزایی قرار میگیرند تا منتج به یک نتیجه مفید و مطلوب باشد؛ اما وقتی صحبت از یک ساختار نامطلوب میشود، یعنی آن جنبه عوامل اجرایی در جهت کم افزایی حرکت میکنند.
وی ضمن تشریح مسئولیتهای اخلاقی مهندسین ناظر افزود: دوستان بسیاری در پروسه ساختمانی دیدم که واقعا خردمند بودند، اما گرفتار این ساختار نامطلوب میگشتند و مسئولیتهای نامناسبی به آنان تحمیل میشد. ضمن اینکه تمام افعال شما مهندسین بر مبنای مسئولیت شکل گرفته، در لبه تیز مسئولیت قرار دارید و هر آن ممکن است اتفاقی بیفتد.
همچنین بخوانید: بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان ۱۴۰۱