جاذبه‌های دیدنی آبادان

موزه تنوع زیستی

از خاص ترین جاهای دیدنی آبادان ، موزه تنوع زیستی این شهرستان می باشد که در آن گونه های نادر و زیبای تاکسیدرمی شده به نمایش عمومی در آمده است، بیش از نیمی از حیوانات شامل پرندگان می شود و در کنار آن خزندگان، آبزیان و فسیل صدف های دریای جنوب هم قرار دارد، نام کامل این محل موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی آبادان می باشد که در استان خوزستان نظیر آن وجود ندارد، بهتر است در شهر ابادان از بومیان آدرس دقیق جاده قفاص را بگیرید تا در کیلومتر ده از این مکان علمی – گردشگری بازدید کنید.

موزه تنوع زیستی آبادان

 

 

موزه بنزین خانه

جایگاه سوخت آبادان به استناد برخى سوابق به عنوان نخستین جایگاه سوخت در ایران در سال 1306 شمسی (1927 میلادی) در مرکز شهر آبادان احداث شد. این مکان ابتدا جهت توزیع و فروش نفت سفید مورد استفاده قرار می گرفت و حلب های پرشده از مواد نفتی در آن به فروش می رسید.

با گذشت زمان و با ورود اتومبیل، این جایگاه به پمپ بنزین تبدیل شد. هنگام سوخت گیری در این پمپ بنزین، ابتدا فرآورده های نفتی که در مخازن پرچ شده نگهداری می شد با استفاده از تلمبه های دستی به ظروف پیمانه ای منتقل مى شد و سپس بر اساس نیاز هر مصرف کننده، سوخت به وی تحویل داده می شد.
پس از موافقت وزیر با راه اندازی موزه های نفت در آبادان، این مکان جزو اولویت های صنعت نفت برای موزه شدن قرار گرفت.

موزه بنزین خانه آبادان
موزه “بنزین خانه” با مساحت 1856 متر مربع، همجوار با جایگاه جدید پمپ بنزین در مرکز شهر و مقابل شورای شهر آبادان، واقع شده است. این موزه از یک ساختمان اصلی و دو ساختمان جانبی تشکیل شده است.

 

 

موزه آبادان

موزه آبادان یکی از موزه‌های تاریخی ایران است که آثاری ارزشمند را از گذشته‌ در خود حفظ می‌کند. ۶۳۰ اثر تاریخی از دوره باستان مهمان موزه آبادان هستند که اغلب آن‌ها اکتشافات باستانی و تاریخی شوش و چغازنبیل را شامل می‌شوند. علاوه بر این، معماری موزه در خور توجه است. گنبد مخروطی و طبقه طبقه آن با بلندی ۲۲٫۵ متر، از یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی خوزستان، یعنی آرامگاه دانیال نبی در شوش الهام گرفته شده است.

یکی از جاهای دیدنی آبادان، موزه آن است. موزه آبادان با معماری منحصر‌به‌فرد، آثار باستانی ارزشمندی را در خود جای می‌دهد. همچنین با بازدید از موزه می‌توانید با هنرهای سنتی منطقه آشنا شوید.

موزه آبادان

 

 

باشگاه انکس

باشگاه و سينماي روباز “انكس” در آبادان. تاريخچه اين باشگاه به اواسط دهه 1310 خورشيدي برمي گردد، منطقه تاريخي انكس، هم اكنون توسط مديريت موزه ها و مركز اسناد صنعت نفت به ثبت ملي رسيده است

باشگاه انکس

 

 

روستای شلحه

روستای شلحه امام حسن عسگری (ع) یکی از دیدنی های آبادان است که با طبیعت منحصر به فرد و وجود فرهنگ غنی در بین مردمانش ارزش دیدن را در هر گردشگری که با تور خوزستان به آبادان می‌رود را دوچندان می‌کند. این روستا در ده کیلومتری جاده اروندکنار، در جنوب شهرستان آبادان قرار گرفته است.

خرما محصول اصلی این روستا است که درخت‌های سر به فلک کشیده آن زیبایی خاصی به منطقه بخشیده است، پیشنهاد می‌کنیم طعم به یاد ماندنی خرمای خوش طعم روستای شلحه امام حسن عسگری (ع) را امتحان کنید و می‌توانید برای سوغاتی مقداری از این خرما را به شهر خود ببرید. بیش از 20 نوع خرما در این روستا وجود دارد که از معروف‌ترین خرماهای آن می‌توان به خرمای زاهدی، استعمران، برحی، بریم و بلیانی اشاره کرد.

روستای شلحه

 

 

بازار ماهی فروشان آبادان

بازدید از آبادان، بدون خوردن ماهی و میگو تکمیل نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی آبادان نیز به فروش آبزیان اختصاص دارد، یعنی بازار ماهی و میگوی مرکزی آبادان. این بازار در کنار اروند رود قرار گرفته است. این مجموعه یکی از مراکز مهم عرضه غذاهای دریایی تازه در جنوب کشور محسوب می‌شود.

 

 

سیتی سنتر آبادان

سیتی سنتر آبادان که از جدیدترین مقاصد خرید و جاذبه های گردشگری آبادان به شمار می‌آید، در ابتدای بازار ته‌لنجی‌ها و مشرف به خیابان امام، در بهترین نقطه تجاری شهر تاسیس شده است. در این مجتمع تجاری که ۱۲۰ واحد تجاری را در خود جای داده است، تنوع گسترده‌ای از کالا از جمله لوازم الکترونیکی، کیف، کفش، لباس، لوازم آرایشی و… به فروش می‌رسد. سیتی سنتر آبادان دارای فود کورت و بام سبز نیز است.

سیتی سنتر آبادان

 

 

بازار مرکزی آبادان

بازار مرکزی در دو طبقه بزرگ و روبروی بازار ماهی فروش‌ها، نزدیک به آب قرار دارد و از مهم‌‌ترین مقاصد خرید و جاهای دیدنی آبادان است. در این بازار همه چیز می‌توانید پیدا کنید، از لوازم خانگی تا کیف و کفش و لباس. در ضمن قیمت‌های مناسبی دارد و بعضی اوقات می‌توان با قیمتی ارزان جنسی عالی پیدا کرد. با رفتن به بازار مرکزی آبادان می‌توانید تمامی خرید‌های خود را در یک روز انجام دهید

بازار مرکزی آبادان

 

 

بازار الماس جنوب آبادان

مجتمع تجاری الماس جنوب آبادان در دو طبقه احداث شده و دارای ۱۰۰ واحد تجاری است. در این مرکز خرید که در خیابان آدرس، چهار راه امام، نبش خیابان نادری واقع شده، بیشتر پوشاک زنانه به فروش می‌رسد. از امکانات ویژه این مرکز خرید می‌توان به پارکینگ طبقاتی ۵ طبقه با ظرفیت ۴۸۰ خودرو اشاره کرد؛ امکاناتی که آن را به یکی مقاصد خرید و مکان های دیدنی آبادان تبدیل کرده‌اند.

الماس جنوب

 

 

هتل کارونسرا

هتل پنج ستاره پارس کاروانسرای آبادان فعالیت خود را از سال 1350 شروع کرد و طی سال های 1370 تا 1374 مورد بازسازی قرار گرفت. این هتل از سال 1387 به مجموعه گروه هتل های پارس پیوست. این هتل به دلیل دسترسی آسان به مرکز شهر، فرودگاه و راه آهن در موقعیت منحصر به فردی قرار دارد.

هتل کاروانسرا آبادان

 

 

پارک معلم آبادان

پارک معلم را می‌توان در لیست یکی از شناخته‌شده‌ترین پارک های آبادان دید. پارک معلم بین دو بلوار معلم و طالقانی قرار دارد. موزه، کلیسا، بازارچه و انواع فست‌فود و کافی‌شاپ در حاشیه بلوار معلم قرار دارند؛ به همین دلیل شما این امکان را دارید که در کنار نفس کشیدن در یکی از بزرگ‌ترین پارک های آبادان، تفریح خود را تکمیل کنید.

پارک معلم آبادان

 

 

باغ طالبی

مکانی مفرح و به یاد ماندنی برای خانواده
نخلستان، آبشار، اسب سواری، قایق سواری
سوئیت های اقامتی، کلبه، آلاچیق، پارک کودک

باغ طالبی آبادان

 

 

سینما نفت آبادان

سینما نفت آبادان با عمری تقریبا برابر با عمر پالایشگاه عظیم نفت آبادان، یعنی ۱۰۰ سال، از سینماهای تاریخی و جاهای دیدنی آبادان به‌ شمار می‌رود.
سینمای مجللی با آجر نسوز قرمز رنگ، موسوم به آجر لندنی ساختند. این سینما در سال ۱۳۲۳ با نام سینما تاج افتتاح شد و علاوه بر نمایش فیلم، محل اجرای نمایش و کنسرت‌های بزرگ نیز بود. سینما نفت در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شماره‌ ثبت ۷۰۴۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

سینما نفت آبادان

 

 

سینما شیرین آبادان

سینما شیرین آبادان با قدمتی ۸۰ ساله، یکی از چندین سینمای آبادان در قبل از انقلاب است که در سال ۱۳۱۰ در دوره پهلوی اول با ظرفیت بیش از ۷۰۰ نفر توسط بخش خصوصی و یک تاجر هندی ساخته شد. سینما شیرین تنها سینمای غیردولتی در آن زمان بود. این سینما در مرکز تجاری شهر آبادان در منطقه امیری خیابان منتظری (شاپور سابق) قرار دارد. سینما شیرین در دوره ساخت خود نخستین سینمای مجهز آبادان به شمار می‌رفت که دو طبقه سر پوشیده و یک سالن نمایش تابستانی داشت.

پس از جنگ جهانی دوم، با افزودن دو طبقه دیگر به ساختمان، این سینما به بزرگ‌ترین سینمای ایران تبدیل شد.
سینما شیرین از دیدنی های آبادان به شمار می‌آید و در تاریخ ۱۷ خرداد سال ۸۵ به شماره ۱۵۶۲۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

سینما شیرین آبادان

 

 

مسجد رنگونی‌ها

مسجد رنگونی‌ها یکی از جالب‌توجه‌ترین اماکن دیدنی استان خوزستان است که در آبادان قرار دارد. قدمت مسجد به دهه ۱۲۹۰ هجری شمسی بازمی‌گردد و بنای آن با حال‌و‌هوای هندی خود، برای گردشگران جذابیت زیادی دارد. مسجد رنگونی‌ها که در فاصله کمی از اروندرود قرار دارد، مورد مرمت و بازسازی واقع شده است.

با توجه به ارزش تاریخی و معماری، مسجد رنگونی‌ها در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۳۷۸، به شماره ۲۲۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مسجد رنگونی‌ها در آبادان، خیابان امام خمینی، رو‌به‌روی انبار دارویی پالایشگاه قرار دارد.

مسجد رنگونی‌ها آبادان

 

 

قدمگاه امام رضا

قدمگاه امام رضا (ع) در شمال شهر آبادان، پشت بیمارستان آیت‌الله طالقانی و در مسیر روستای فیاضیه قرار دارد. براساس مدارک و اسناد تاریخی موجود؛ اواخر سال ۲۰۰ هجری قمری پس از عزیمت امام رضا (ع) از آبادان و حرکت به سوی مشهد، مردم آبادان جهت زنده نگه‌داشتن خاطره حضور ایشان اقدام به ساخت بنایی در مکان دیدار با امام رضا (ع) می‌نمایند.

طبق روایات، در این مکان امام رضا (ع) با مردم آبادان دیدار و برای آنها سخنرانی می‌کردند.

قدمگاه امام رضا آبادان

 

 

قدمگاه حضرت خضر نبی (ع)

قدمگاه خضر نبی در جوار نخلستان جای دارد و افزون بر 500 سال از قدمتش می گذرد .

قدمگاه حضرت خضر نبی (ع) دارای صحنی وسیع و گردآگرد آن اقامتگاه های کوچکی است برای سکونت برگزارکنندگان آئین های مختلف و استراحت زائرانی که از راه دور به این مکان متبرک می آیند.

قدمگاه و بقعه خضر نبی(ع) در هفت کیلومتری آبادان شاهد حضور چشمگیر شمار زیادی از مسافران نوروزی و اعضای کاروان های راهیان نور است که با پیمودن فرسنگ ها راه دور به زیارت این مکان مقدس می آیند.

 

برای مشاهده این مطلب در اینستاگرام متخصص پلاس اینجا کلیک کنید

 

همچنین بخوانید: جاذبه‌های گردشگری خرمشهر

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید