آخرین اخبار حادثه ساختمان متروپل آبادان

برجهای دوقلوی متروپل در خیابان امیری آبادان واقع شدهاند که یکی از پروژههای هلدینگ عبدالباقی به شمار میروند. برج شمارۀ دو متروپل در ۲ خرداد ۱۴۰۱، پیش از آنکه به بهرهبرداری کامل برسد، بر اثر شکست سازهای فرو ریخت.
به گزارش متخصص پلاس، قسمتی از این ساختمان حوالی ساعت 12:30 ظهر دچار شکستگی و ریزش شد؛ که تلفات جانی و مالی به همراه داشت.
با انتشار اخبار جدید، این مطلب بروزرسانی میشود…
ریزش ساختمان افتتاح نشده!
در این میان مردم انتقادات بسیار زیادی به مالک اصلی ساختمان و پیمانکار آن یعنی حسین عبدالباقی دارند. چراکه ساختمان متروپل در حالی فرو ریخته که هنوز افتتاح هم نشده بود و افراد بسیاری در خصوص مشکلات این ساختمان هشدار داده بودند. با این حال شواهدی حاکی بر فعالیت تجاری این برج دیده شدهاست. برج متروپل آبادان توسط هلدینگ عبدالباقی ساخته شده بود. با مراجعه به سایت هولدینگ عبدالباقی در معرفی این شرکت آمده که این هولدینگ از سال ۱۳۳۶ در شهرستان آبادان و در قالب گروه ساختمانی مسکن شروع به فعالیت کرده است.
این هولدینگ پروژههای مختلفی در حوزه طراحی و احداث ساختمانهای مسکونی، مراکز اداری، تجاری، رفاهی، انبوهسازی، مراکز درمانی و شهرکسازی در کارنامه خود دارد. از سال ۷۱ به این سو، شرکت عبدالباقی توسعه پیدا کرد و وارد فعالیت در حوزههای مدیریت کارگاهها و فروشگاههای تولید و توزیع آجیل و خشکبار و ایجاد رستورانهای زنجیرهای شد و هولدینگ عبدالباقی شکل گرفت.
طبق برخی گزارشها مجتمع برجهای دوقلوی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمعها نشست کرده و شکم داده بود. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نیز چنین چیزی را نشان میداد. مالک، داربستهایی در اطراف پروژه کشیده بود که برخی مدعی هستند با هدف پنهانکاری وضعیت وخیم پروژه بوده است. گفته میشود مهندسان سازمان نظام مهندسی آبادان هشدار داده بودند این مجتمع به مرحله افتتاح نخواهد رسید.
۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در ساختمان حضور داشتند
عارف شرهانی اصل، رئیس روابط عمومی اورژانس خوزستان از فوت پنج نفر و مجروح شدن بیش از ۲۵ نفر در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان در ساعتهای نخست پس از حادثه خبر داد و گفت: احتمال افزایش شمار مصدومان این حادثه وجود دارد زیرا تلاشها برای آواربرداری همچنان در جریان است.
مجید فرهانیپور مدیر عملیاتی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان نیز درباره میزان مصدومان گفت: تاکنون ۱۶ مصدوم از زیر آوار نجات یافتند اما احتمال افزایش تعداد مجروحان زیاد است زیرا که ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در ساختمان حضور داشتند. وی با اشاره به وضعیت خطرناک ساختمان و احتمال ریزهای بعدی از مردم خواست در محل حادثه تجمع نکنند.
نجات ۳۲ نفر از گرفتار شدگان در زیر آوار
مهدی ولیپور، رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به وسعت حادثه در آبادان، اعلام کرد: تعداد تیمها و نیروهای امدادی-عملیاتی برای رهاسازی و امدادرسانی به حادثهدیدگان افزایش یافته و بر این اساس ۱۷ تیم امدادی و واکنش سریع از شهرهای آبادان، اهواز، دشت آزادگان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر برای انجام عملیات تخلیه و ایمن سازی محل حادثه اعزام شدهاند.
وی از اعزام چهار تیم امدادی، تیمهای آنست (سگهای زندهیاب)، بالگرد و تیمهای جستوجو و نجات هلالاحمر، چندین دستگاه آمبولانس و استقرار یک دستگاه خودروی ارتباطات رادیویی در محل حادثه خبر داد و گفت: یک بالگرد، هفت خودروی ست نجات، تیمهای واکنش سریع و ۵ تیم تخصصی جستوجو و نجات و سگهای زندهیاب برای امدادرسانی اعزام شدند و تا این لحظه هم گزارش قطعی مصدوم شدن ۲۷ نفر و پنج فوتی در حادثه ریزش ساختمان در آبادان اعلام شده است.
رئیس سازمان هلالاحمر نیز از اعزام چهار تیم امدادی به محل حادثه و آغاز عملیات تخلیه و ایمن سازی محل خبر داد و گفت: تیمهای آنست (سگهای زندهیاب) سریع استان نیز به محل اعزام شدند. رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: تکمیلی ریزش ساختمان؛ نیروهای امدادی هلالاحمر ۳۲ نفر از گرفتارشدگان در زیر آوار را نجات داده و ۲۷ نفر را به مراکز درمانی شهرستان آبادان منتقل کردند.
حضور تیم ویژه بازرسی در محل حادثه آبادان
محمد آقاجری بازرس کل ویژه استان خوزستان گفت: تیم ویژه بازرسی از ساعات اولیه حادثه ساختمان متروپل آبادان در این شهرستان مستقر شدند. این تیم بازرسی عملکرد تمام دستگاههای مرتبط با حادثه را بررسی و تا مشخص شدن علل این حادثه در این شهر خواهد ماند.
وی با بیان اینکه چنین حوادثی در استان قابل قبول نیست و باید مقصران انسانی این حوادث مشخص شوند، گفت: بازرسی، با تمام افراد و دستگاههایی که وظیفه نظارت بر رعایت استانداردها و مقررات ملی مسکن و ضوابط شهرسازی داشته با این حال سهلانگاری کرده و به وظایف ذاتی خود عمل نکردهاند، برخورد قانونی خواهد کرد.
بازرس کل ویژه استان خوزستان گفت: در تصاویر به وضوح روشن است که جوشکاریها بسیار ضعیف در حد خال جوش و صفحات اتصال عملاً با خط جوشهای ضعیف به اسکلت متصل شدهاند. همانگونه که در تصاویر کاملاً روشن است. در ضمن بنا به گفته خبرنگاران تخریب یکسره ادامه داشته که نشان از تخریب پیوسته و دنباله دار به دلیل شکست اتصالات میتواند باشد.
بیتوجهی شهرداری آبادان به گزارش مهندسان ناظر
از سوی دیگر حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی کل کشور بیتوجهی شهرداری آبادان به گزارش مهندسان ناظر را دلیل اصلی وقوع این حادثه بیان کرد و گفت: شهرداری آبادان به گزارشهای سازمان نظاممهندسی درباره وضعیت ساختوساز این طرح توجه نکرد.
به گفتههای او براساس گزارش مقدماتی و اطلاعات فعلی که نیاز به تکمیل دارد، ساختمان متروپل در سال ۹۶ پروانه ساخت را دریافت کرده است، اما طراحی ساختمان توسط سازمان نظاممهندسی انجام نشده است که پساز اینکه دفتر نمایندگی سازمان نظاممهندسی در آبادان متوجه ساخت این برج شد به موضوع ورود کرد و پیمانکار مجبور شد تا مهندس ناظر را انتخاب کند.
ناظر ساختمان “متروپل” یک ماه پیش اخطاریه داده بود
کوروش خواجوی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان اظهار کرد: یک ماه پیش مهندس ناظر پروژه متروپل آبادان اخطاریههایی در مورد وضعیت سازه پروژه به مالک و مراجع مربوطه داد.
وی افزود: متأسفانه سازمانهای نظام مهندسی تنها اختیار اعلام وضعیت، هشدار و تذکر از نظر فنی را دارند و ضمانت اجرایی توقف پروژه را ندارند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: اکنون هدف و تمرکز کار بر امداد و نجات است و در حال تلاش هستیم تا مشاورههای فنی برای کمک به عوامل امداد و نجات ارائه دهیم.
خواجوی اظهار کرد: در فرصت مناسب باید همه اشکالات سیستمی در این زمینه بررسی شود. از نظر ساختاری وظیفه مهندس ناظر و مجموعه نظام مهندسی اعلام اشکالات فنی است و ما مسئول توقف پروژه نیستیم.
وی تصریح کرد: حتماً پروژههای دیگری نیز داریم که از سوی ناظران و سازمان نظام مهندسی نامههای متعددی در خصوص این پروژهها نوشته شده است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزار تذکر فنی جدی به شهرداریهای خوزستان اعلام شده است که این آمار یعنی ۵ هزار ساختمان.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: البته قسمت عمدهای از این تذکرات منجر به توقف پروژه میشود و در اکثر موارد شهرداریها در این زمینه اقدام میکنند اما موارد استثنایی نیز وجود دارد که حتی وقتی شهرداری هم در خصوص توقف پروژه اقدام میکند، مالک در اطراف پروژه حصار میکشد و به صورت نامحسوس به کار خود ادامه میدهد که آمار دقیقی از این بخش نداریم.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: زمانی که بعد از ارسال نامه درخواست توقف، متوجه میشویم که اجرای پروژه ادامه دارد مجدداً نامهنگاری انجام میشود. در مجموع برای درمان اصلی این مساله، همه سرمایهگذاران و مالکان صنعت ساختمان باید بپذیرند این بررسیها، گزارشهای فنی و ایرادات مهندسان کار، صوری نیست و برای پیشگیری از چنین حوادثی و صیانت از جان هموطنان، ضرورت دارد.
اعزام تیم امدادرسانی آتشنشانی اصفهان به آبادان
منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در پی ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در شهر آبادان و کمک برای نجات افراد محبوس، یک تیم ۱۰ نفره امدادی از سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان بههمراه خودروی سنگین نجات مجهز به جرثقیل ۱۰ تنی و دو خودروی امدادی و تجهیزات نجات، صبح امروز به منطقه اعزام شد.
وی افزود: استان اصفهان در امدادرسانی به ساختمان پلاسکو تهران هم مشارکت داشت و در یک هفته، گروه امدادی استان یا تجهیزات همراه تیمهای امدادی بود.
حضور وزیر کشور و معاون رئیس جمهور در محل حادثه “متروپل” / تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران
وزیر کشور و معاون اقتصادی رئیس جمهور برای بررسی حادثه ساختمان مترو پل وارد آبادان شدند.
احمد وحیدی وزیر کشور بامداد سهشنبه جهت بررسی آخرین وضعیت حادثه ساختمان متروپل آبادان به این شهر سفر کرد.
در این سفر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور، صادق خلیلیان استاندار خوزستان و وحیدی نژاد مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری کشور، وزیر کشور را همراهی میکنند. همچنین امشب نیز جلسه اضطراری مدیریت بحران با حضور وحیدی وزیر کشور برگزار شد.
دومین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان تشکیل شد
به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری خوزستان، دومین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان امروز سهشنبه سوم خردادماه با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان جمعیت هلالاحمر و استاندار خوزستان تشکیل شد.
حضور آتشنشانان تهران در متروپل
سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمانآتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران که همراه با ۵۰ آتشنشان و تجهیزات امدادی به آبادان سفر کرده از ورود اولین گروه از آتشنشانان به محل حادثه خبر داد و اظهار کرد: گروه ارزیاب آتشنشانی به محض حضور در محل اقدامات خود را در هماهنگی با ستاد بحران حادثه ریزش ساختمان متروپل آغاز کرد. تا دقایقی دیگر تجهیزات و امکانات سنگین آتشنشانی نیز به محل میرسد و عملیات آغاز خواهد شد.
ملکی با بیان اینکه تا هر زمانی که لازم باشد، عملیات آتشنشانی در این محل ادامه خواهد داشت، درباره اینکه آتشنشانان در آبادان چهکاری انجام خواهند داد، اظهار کرد: اقدامات تیم اعزامی از سوی آتشنشانی تهران بر اساس دستورات فرمانده میدان خواهد بود.
مالک و پیمانکار اصلی ساختمان مترو پل جان خود را از دست داد
صادق جعفری چگنی در مورد جزئیات ریزش ساختمان ۱۰ طبقه اداری _تجاری مترو پل آبادان، اظهار کرد: بازداشتشدگان این حادثه ۱۰ نفر شامل شهردار فعلی آبادان و دو شهردار سابق و نیز تعدادی از کارکنان شهرداری و ناظران این پروژه هستند و در جهت برخورد با سایر متخلفان، دستور بازداشت تعداد دیگری نیز صادرشده است.
وی افزود: مالک و پیمانکار اصلی ساختمان که از متهمان بوده و دستور بازداشت وی نیز صادرشده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت در جریان این حادثه جان خود را از دست داد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با بیان اینکه همه اجساد برای تعیین هویت، به پزشکی قانونی منتقل شدهاند، تصریح کرد: با دستور دادستان کل کشور مبنی بر نظارت مستقیم بر موضوع، بلافاصله در محل حاضر و اکنون به همراه دادستان شهرستان آبادان در محل حاضر هستیم. عملیات آواربرداری از ساختمان ادامه دارد و امنیت عمومی جهت حفاظت از اموال مردم در محل و فروشگاههای اطراف تأمینشده است.
تعداد جانباختگان ریزش «متروپل» تاکنون ۱۰ نفر است
مهدی ولیپور درباره اعلام کشف جسد یازدهمین نفر درپی حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان، اظهار کرد: امدادگران از همان دقایق نخست ریزش ساختمان تا کنون در حال فعالیت هستند و تا به این لحظه آمار کشتهشدگان همان ۱۰ نفر است و اینکه جسد نفر یازدهم کشف شده یا فرد دیگری فوت شده باشد تا به این لحظه تأیید نمیشود.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر ادامه داد: از میان ۱۰ جانباخته، اجساد ۹ تن از زیر آوار خارج شد که جسد نفر نهم دقایقی پیش از زیر آوار بیرون آورده و از ساختمان خارج شد. جسد یک تن نیز شناسایی شده اما هنوز از زیر آوار خارج نشده و اقدامات برای خارج کردن آن ادامه دارد.
مجوز متروپل را چه کسی صادر کرد؟
بعد از فروریختن مجتمع تجاری – اداری متروپل و آوار شدن آن بر سر مردم، خبرهایی درباره تخلفاتی که در روند ساخت این دو ساختمان رخ داده، منتشر شد. سازمان نظام مهندسی میگوید هشدارهای لازم را داده بود و شورای شهر هم میگوید این ساختمان پایانکار نداشته و مشخص نیست چه کسی مجوز افتتاح آن را صادر کرده است. در کنار همه این موارد، یکی از فعالان رسانهای خوزستان نیز یک سال پیش از این حادثه اعلام کرده بود که این ساختمان به افتتاح نمیرسد؛ هشداری که شنیده نشد و به وقوع پیوست و دوم خرداد ۱۴۰۱ روز عزای عمومی آبادان شد.
احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل آبادان / شهروندان از محل حادثه فاصله گیرند
پیرحسین کولیوند با اشاره به اینکه احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل وجود دارد، از شهروندان درخواست کرد تا از محل حادثه فاصله گرفته تا در صورت وقوع حادثه ثانویه، آسیبی به شهروندان وارد نشود.
وی افزود: با توجه به احتمال بالای خطر در اطراف محل سانحه و احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل، در همین راستا ایمن سازی محیط آغاز شده است تا به سایرین آسیب وارد نشود.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: محیط پیرامونی ساختمان متروپل بسیار خطرناک است و شهروندان باید هر چه سریعتر محل را ترک کرده و حتی در ساختمانهای خیابان امیری نیز حاضر نشوند تا میزان آسیب دیدگان حادثه افزایش پیدا نکند و امدادرسانی امدادگران هلال احمر به گرفتار شدگان احتمالی در زیرزمین ساختمان متروپل بدون مشکل صورت گیرد.
هویت جسد مالک ساختمان مترو پل تأیید شد / شهرداران فعلی و سابق آبادان بازداشت شدند
صادق جعفری چگنی اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، دستور بازداشت نامبرده و تعدادی از متخلفان و مسببان حادثه از سوی مرجع قضائی صادر شده بود که تعدادی از آنها بازداشت شدهاند.
وی گفت: با توجه به کشف اسناد هویتی حسین عبدالباقی، مالک برج مترو پل و یکی از متهمان اصلی پرونده در البسه یکی از قربانیان حادثه که غیرقابل تشخیص بوده، دستورات مقتضی برای تشخیص هویت متوفی از طریق واحد تشخیص هویت فراجا و پزشکی قانونی صادر شد که درنهایت هویت وی مورد تأیید قرار گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان تصریح کرد: تا این لحظه ۱۰ نفر از عوامل اصلی دخیل بروز حادثه ساختمان تجاری متروپل همچنین شهرداران فعلی و سابق آبادان که در اجرای پروژه نیز دخیل بودند دستگیر شدند.
یک روز عزای عمومی در آبادان و خرمشهر اعلام شد
حجتالاسلام سیدمحمد عبدالنبی موسویفرد در پیامی ضمن تسلیت درگذشت تعدادی از هموطنان در حادثه ریزش مجتمع متروپل آبادان، روز چهارشنبه «چهارم خرداد ۱۴۰۱» را در آبادان و خرمشهر عزای عمومی اعلام کرد.
وی در پیامی رخداد غمبار ریزش ساختمان متروپل آبادان را که باعث فوت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان شد، به خانوادههای مصیبت دیده تسلیت گفت و برای مصدومان حادثه نیز آرزوی شفای عاجل کرد.
حجتالاسلام موسویفرد در این پیام، پیگیری سریع و بدون ملاحظه عوامل این حادثه را از سوی مسئولان ذیربط ضروری خواند و تاکید کرد: شناسایی موارد مشابه چه در استان و چه در سایر نقاط کشور برای پیشگیری از تکرار این حوادث تلخ، مطالبه عمومی است که امید میرود به فراموشی سپرده نشود.
حبس ۵۰ نفر در زیر آوار / تعداد مصدومان حادثه متروپل آبادان به ۳۳ نفر رسید
مجتبی خالدی با تشریح آخرین وضعیت مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان، اظهار کرد: تاکنون ۳۳ نفر در این حادثه مصدوم شدهاند. همچنین طبق مشاهدات عینی همچنان ۵۰ نفر زیر آوار گرفتار هستند که تلاش برای نجات آنها ادامه دارد.
وی افزود: ۵۰ دستگاه آمبولانس و چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس در محل حادثه مستقر هستند و یک فروند بالگرد نیز در فرودگاه آبادان برای اعزام فوری مصدومان مستقر است.
سخنگوی اورژانس کشور بابیان اینکه با توجه به مهیا بودن امکانات لازم پزشکی در آبادان تاکنون مصدومی به مرکز استان اعزام نشده است، تصریح کرد: با دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی همه امکانات برای خدماترسانی به مصدوم فراهمشده و یک هواپیما در تهران برای انتقال بیماران در صورت نیاز آماده است.
وی با اشاره به تخریب بخش دیگری از ساختمان متروپل گفت: نیروهای امدادی در محل رج متروپل آبادان در حال آواربرداری هستند و شهروندان از حضور در محل و منطقه به دلیل خطرات احتمالی خودداری کنند. به دلیل تخریب بخشی از ساختمان متروپل و سست بودن ستونهای آن احتمال ریزش بخشی دیگر از این ساختمان وجود دارد.
خالدی با اشاره به اینکه شهروندان از حضور در محل حادثه اجتناب کنند، اظهار کرد: حضور شهروندان آبادانی در محل باعث تجمع و مانع از امدادرسانی خواهد شد. آواربرداری از ساختمان متروپل بهسرعت در حال انجام است.
یکی از محبوسشدگان از زیرآوار متروپل زنده بیرون آمد
به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر کشور، پیرحسین کولیوند که در آبادان حضور دارد، با تأیید خبر زنده بودن یکی از محبوسشدگان در زیر آوار، اظهار کرد: با تلاش عوامل امدادی جمعیت هلال احمر و سایر دستگاههای امدادی، دقایقی پیش یک نفر از محبوس شدگان حادثه ریزش آوار ساختمان متروپل زنده از زیر آوار خارج شد.
وی افزود: اقدامات درمانی بر روی این فرد در حال انجام است و امیدواریم افراد دیگری نیز زنده از زیر آوار این ساختمان خارج شوند.
مصدومیت ۳ امدادگر در ریزش بخشی از ساختمان متروپل
به گزارش خبرنگار ایمنا، وحید شعبانی با اشاره به تداوم عملیات آواربرداری در ساختمان ریزش کرده متروپل آبادان، اظهار کرد: شرایط سازه ناپایدار است و هر آن احتمال ریزش بخشی از آن وجود دارد.
وی افزود: در این گونه عملیات با توجه خطرات ناشی از آواربرداری، امدادگران نیز در معرض خطر هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کرد: در عملیات امداد و نجات حادثه ساختمان متروپل آبادان نیز ظهر امروز (چهارم خردادماه) بخشی از سازه فرو ریخت و سه نفر از عوامل امدادی مصدوم و راهی بیمارستان شدند.
وزیر کشور: تعداد جانباختگان حادثه آبادان به ۱۴ نفر رسید
احمد وحیدی سهشنبه در آخرین گفتوگو در محل حادثه ریزش ساختمان متروپل افزود: گروههای امدادرسان از ابتدای وقوع حادثه، عملیات امداد رسانی را برای نجات افراد گرفتار زیر آوار آغاز کردند.
وی اظهار کرد: عملیات آواربرداری با توجه به حساسیت سازه با دقت خاص در حال انجام است ولی متأسفانه سازههای باقی مانده بسیار لرزان هستند که احتمال ریزش آنها وجود دارد.
وزیر کشور تصریح کرد: گروههای امدادی ناچارند با دقت و حساسیت خاص فرآیند آواربرداری را انجام دهند؛ لذا این مهم نیاز به زمان دارد.
وی افزود: امروز چهار نفر از زیر آوار بیرون کشیده شدند که متأسفانه هر چهار نفر جان خود را از دست داده بودند.
وحیدی گفت: اکنون نیروهای امدادی در تلاش برای نفوذ به زیرزمین ساختمان هستند زیرا امکان دارد برخی شهروندان هنوز در زیر آوار باقی مانده باشند.
وی ادامه داد: نیروهای امدادی در تلاش هستند نفرات باقی مانده در زیر آوار را که شرایط نامعلومی دارند، خارج کنند.
وزیر کشور تعداد جانباختگان در این حادثه را ۱۴ نفر عنوان کرد و گفت: تاکنون ۳۲ نفری که از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند به بیمارستان منتقل شدند.
وحیدی با اشاره به ترخیص ۲۹ شهروند آبادانی زیر آوار مانده از بیمارستان گفت: سه نفر از این افراد برای مراقبتهای بیشتر در بیمارستان بستری هستند.
۱۱۵ پزشک متخصص به آبادان اعزام شدند
سیدمحمد محمدی شامگاه چهارشنبه چهارم خردادماه اظهار کرد: در پی ریزش ساختمان متروپل ۱۱۵ پزشک فوق تخصص در رشتههای جراحی، جراحی اعصاب، زنان و متخصصان طب اورژانس از شهرستانها و استانهای مجاور به آبادان اعزام شدند.
وی افزود: در حال حاضر ۵۰ آمبولانس، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس و دو بالگرد آمبولانس در محل حادثه مستقر هستند تا مصدومان را به بیمارستانهای شهید بهشتی، امام خمینی و تأمین اجتماعی منتقل کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: بیشتر مصدومان این حادثه از بیمارستان ترخیص شدند و تنها سه مصدوم همچنان بستری هستند که حال عمومی آنها توسط ویزیت پزشکان متخصص و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان پایدار ارزیابی شده است.
محمدی تصریح کرد: دو مصدوم در بخش و یک مصدوم نیز پس از انجام عمل موفقیتآمیز جراحی در ICU هستند.
تعداد جانباختگان حادثه آبادان به ۱۸ نفر رسید
احسان عباسپور امروز پنجشنبه _پنجم خردادماه_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: آمار دقیقی از افراد گرفتار زیر آوار در دست نیست اما تاکنون اجساد ۱۸ نفر از زیر آوار خارج شده است.
وی افزود: ۳۷ نفر از شهروندان زنده از زیر آوار بیرون آورده شدند که برای درمان به بیمارستانهای شهر منتقل شدند و اکثر آنها پس از مداوای سرپایی مرخص شدند.
فرماندار ویژه آبادان گفت: عملیات آواربرداری تا بیرون آوردن آخرین جانباخته ادامه خواهد داشت و نیروهای امدادی همچنان مشغول آواربرداری هستند.
عباسپور تصریح کرد: از شهروندان درخواست داریم به محل حادثه مراجعه نکنند تا عملیات امدادرسانی و آواربرداری با سرعت بیشتری صورت گیرد.
کمبود امکانات و تجهیزات آواربرداری در محل حادثه آبادان وجود ندارد
مهدی جمالینژاد امروز پنجشنبه ضمن تسلیت بابت درگذشت تعدادی از شهروندان آبادانی در حادثه ریزش ساختمان متروپل، اظهار کرد: حادثه ریزش برج ۱۱ طبقه متروپل برای هر ایرانی سخت و ناراحتکننده است.
وی افزود: پس از وقوع حادثه و کمبود امکانات در منطقه از چندین شهرداری از شهرستانها و استانهای همجوار به عنوان معین امکانات و تجهیزات موردنیاز به آبادان ارسال شد.
رئیس سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: دو تیم حرفهای آتشنشانی از تهران روز دوم حادثه تیمهای عملیاتی از استانهای اصفهان، شیراز، ایلام و شهرستانهای ماهشهر، اهواز، خرمشهر، شادگان، اصفهان با تمام تجهیزات به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: حجم آوار در این حادثه بسیار بالاست که باعث کندی کار شده اما همه تلاش ما بیرون کشاندن افراد زیر آوار است.
جمالینژاد گفت: هیچ کمبودی از لحاظ امکانات و تجهیزات لجستیکی برای آواربرداری ساختمان متروپل آبادان وجود ندارد و بسیاری از مجموعهها و دستگاههای مختلف استان خوزستان تجهیزات خود را به میدان آوردهاند.
جسد نوزدهمین جانباخته حادثه متروپل آبادان از زیر آوار خارج شد
احسان عباسپور اظهار کرد: از بامداد امروز اجساد سه نفر از شهروندان از زیر آوار خارج شده است.
وی افزود: تاکنون ۱۹ شهروند آبادانی در این حادثه دردناک جان خود را از دست دادهاند و جستوجو برای یافتن افراد احتمالی دیگر ادامه دارد.
فرماندار ویژه آبادان گفت: همچنین با تلاش نیروهای امدادرسان ۳۷ نفر از شهروندان در این حادثه مصدوم و به بیمارستان اعزام شدند.
عباسپور تصریح کرد: ۳۴ نفر از مصدومان پس از دریافت خدمات پزشکی از بیمارستان مرخص شدند و تنها سه نفر برای رسیدگی بیشتر در بیمارستان شهید بهشتی آبادان بستری هستند.
وی ادامه داد: عملیات آواربرداری تا بیرون آوردن آخرین جانباخته ادامه خواهد داشت و نیروهای امدادی همچنان مشغول آوار برداری هستند.
خطر ریزش بقایای ساختمان متروپل آبادان وجود دارد
محمدباقر محمدی پنجشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خطر ناپایداری سازه سبب کندی عملیات شده و این خطر برای ساختمانهای همجوار هم وجود دارد.
وی افزود: ناپایداری سازه گروههای امدادرسان و آواربرداری را مجاب کرده عملیات را با دقت و سرعت کمتر ادامه دهند تا حادثهای دیگر رخ ندهد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: امکان ریزش برج بر ساختمانهای مجاور وجود دارد و گروههای فنی در حال بررسی طبقات هستند.
محمدی با بیان اینکه احتمال افزایش آمار جانباختگان این حادثه وجود دارد، گفت: از آنجا که احتمال میرود تعدادی از مفقودان در طبقات همکف و زیرزمین برج متروپل باشند تلاش میکنیم به طبقات پایین دسترسی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: پیکر جانباختگان این حادثه پس از خارجسازی برای شناسایی به پزشکی قانونی منتقل میشوند.
۸ سگ جستوجوگر هلالاحمر در عملیات متروپل / عدم توانایی سگهای خانگی برای شناسایی محبوسان
مهدی ولیپور با اعلام این خبر اظهار کرد: از ابتدای حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان و ماندن تعداد زیادی از هموطنان زیر آوار، با توجه به قابلیت سگهای جستوجو و نجات هلال احمر در شناسایی افراد زیر آوار مانده که به این منظور در قالب تیمهای آنست تربیت شدهاند، بلافاصله یک تیم با ۲ قلاده سگ از هلالاحمر خوزستان برای کمک به تیمهای آواربرداری اعزام شد.
وی افزود: سگهای جستوجو و نجات، مدتی پس از انجام عملیات نیاز به استراحت دارند که روز گذشته سه تیم با شش قلاده سگ از استانهای کرمانشاه، فارس و اصفهان برای پشتیبانی و جایگزینی با سگهای پیشین به آبادان اعزام شدند و در حال انجام عملیات جستوجو هستند، تیم هلال احمر کرمان هم آماده باش است تا در صورت ادامه عملیات به خوزستان اعزام شود.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: سگهای جستوجو و نجات هلال احمر عمدتاً از نژاد ژرمن شپهرد هستند و با هدف شناسایی محبوسان در آوار، مدتها زیر نظر مربیان صلیب سرخ آلمان آموزش تخصصی دیدهاند.
ولی پور تاکید کرد: تاکنون در حادثه ریزش آوار متروپل، سگهای تجسس هلالاحمر توانستهاند چهار نفر محبوس زیر آوار را شناسایی کنند، همچنین ۳ نفر دیگر توسط دستگاههای زندهیاب شناسایی شدهاند.
رئیس سازمان امدادونجات در پایان تاکید کرد: از هموطنان تقاضا میشود از آوردن سگهای خانگی به محل حادثه جدا خودداری کنند تا تیمهای آنست هلالاحمر بتوانند کار تخصصی خود را انجام دهند.
آخرین آمار تلفات حادثه
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان: تا صبح امروز 6 خرداد، پیکر 21 شهروند از زیر آوارها شناسایی، رهاسازی و به آرامستان آبادان انتقال یافته است. تاکنون 48 نفر نیز مورد امدادرسانی قرار گرفتهاند.
تکمیلی: فرماندار آبادان از افزایش شمار جانباختگان به 22 نفر خبر داد.
تیم حقیقتیاب تا حصول نتیجه نهایی حادثه آبادان به فعالیت خود ادامه میدهد
مخبر، معاون اول رییس جمهور، گفت: تیم حقیقت یاب تا حصول نتیجه نهایی و بررسی ابعاد مختلف حادثه آبادان بدون هیچ اغماض به فعالیت خود ادامه دهد.
متاسفانه پس از یافتن چند پیکر دیگر زیر آوار، آمار فوتیها به 26 نفر رسید
قدرت لازم برای توقف پروژههای ناایمن را نداریم!
حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور: سازمان نظام مهندسی در رابطه با ساختمان متروپل به شهرداری، وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان آبادان و دادستانی مکررا نامه نوشته و این سازمانها را در جریان قرار داده است.
سازمان نظام مهندسی قدرت بازدارندگی و ابزار لازم را برای توقف یک پروژه به صورت مستقیم ندارد.
آمار جانباختگان تا این لحظه 28 نفر
افزایش بازداشتیهای حادثه متروپل
علی دهقانی، رییس کل دادگستری خوزستان گفت: تاکنون 13 نفر در ارتباط با تخلفات صورت گرفته در ساختمان متروپل آبادان بازداشت شدهاند. دستگاه قضایی از لحظات اولیه حادثه متروپل به صورت میدانی در محل حضور پیدا کرد و دستورات لازم در خصوص بازداشت همه مسببان حادثه صادر شد.
تغییر تاکتیک آواربرداری متروپل از صبح امروز 8 خرداد
رییس سازمان جمعیت هلال احمر: اکنون عملیات امدادرسانی و آواربرداری از چهار جبهه ساختمان در حال انجام است. با توجه به تغییر تاکتیکی که امروز در روند آواربردارب داده شد، سرعت عملیات افزایش یافت.
مردم شریف آبادان در چند روز اخیر تلاش خود در شتاببخشی عملیات آواربرداری و امدادرسانی کمک شایانی به گروههای امداد و نجات کردند، به جرات میتوان گفت این روحیه جهادی در هیچ جای دنیا دیده نمیشود.
برگزاری بزرگداشت جانباختگان حادثه آبادان در مساجد و مصلیهای سراسر کشور
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اعلام کرد: بزرگداشت جانباختگان حادثه آبادان در مساجد و مصلیهای سراسر کشور برگزار میشود. اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در پی حادثه آبادان بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حادثه تلخ و جانکاه جانباختن و مصدومیت گروهی از هموطنان عزیزمان در شهر مقاومت و ایثار، آبادان قهرمان و مظلوم داغی سنگین بر دل همه ایرانیان نهاد.
آمار مفقودین و جانباختگان تاکنون
استاندار خوزستان گفت: بر اساس آمار اولیه و بنا به اعلام خانوادهها، 38 نفر به ما اعلام مفقودی شده است. خلیلیان ادامه داد: تاکنون پیکر 29 نفر از زیر آوار خارج شده است. از این 29 نفر، سه پیکر مجهول الهویه هستند. همچنان در حال جستجو برای پیدا کردن باقی پیکرها هستیم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا درخواست آخرین خانوادهای که ادعا دارد فردی براساس مستندات در زیر آوار هست را پیگیری و پیکرها را خارج کنیم.
تعداد جانباختگان حادثه به 31 نفر رسید
تعداد جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان با کشف 2 جسد دیگر به 31 نفر رسید. در دقایق اولیه بامداد دوشنبه 9 خرداد، این دو جسد توسط امدادرسانان شناسایی شدند.
براساس شواهد موجود جسد یک فرد دیگر هم توسط امدادرسانان شناسایی شده اما به دلیل قرار گرفتن در زیر بتن هنوز از زیر آوار خارج نشده و به زودی از زیر آوار خارج میشود.
برخی مسئولان تلاش دارند ابعاد و عمق فاجعه متروپل آبادان را کتمان کنند!
انجمن مهندسان ایران در بیانیهای اعلام کرد: فاجعه ریزش ساختمان متروپل نه تنها یک حادثه در نوع خود که نمونه تمام عیار از روندی شتابآلود از تعارض منافع با تکیه بر مدیریت غیرعلمی و بستری از گزینش مدیران بیمسئولیت و نالایق است که میخواهند از هر فرصتی برای انباشت ثروت و سودآوری بادآورده استفاده نمایند.
عملیات جداسازی جرثقیل برجی متروپل آغاز شد
در هفتمین روز حادثه فروریزش متروپل؛ کارشناسان و نیروهای فنی حاضر در میدان، عملیات جداسازی و دمونتاژ جرثقیل برجی این سازه را آغاز کردند. این جرثقیل غولآسا که سالهاست در فرایند ساخت متروپل در محیط کارگاهی این پروژه نصب شده پس از فروریزش بخشی از برج به یکی از دغدغهها و تهدیدهای جانبی این حادثه تبدیل شده بود.
ارتفاع و وزن تاورکرین متروپل با توجه به قرار داشتن برج در فضایی پرتراکم، تهدیدی جدی برای ساختمانهای مسکونی و تجاری در خیابانهای امیری، سپه و سعدی به حساب میآمد.
کشف اجساد جدید
با کشف 2 جسد دیگر در زیرآوار ساختمان متروپل، تعداد انباختگان این حادثه به 36 نفر رسید. براساس گزارش خبرنگاران حاضر در محل ریزش ساختمان متروپل، هم اکنون 2 جسد دیگر کشف شد تا تعداد جانباختگان این حادثه به 36 نفر برسد.
نیروهای امدادی به زیرزمین متروپل رسیدند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان: تلاش بر این بود که با توجه به حجم بسیار زیاد سازه، به زیرزمین ساختمان متروپل برسیم و در این راستا روز گذشته و امروز به ضلع شمالی زیرزمین رسیدیم و در این قسمت تخلیه به صورت کامل انجام شده است.
تعداد جانباختگان متروپل به ۳۷ تن رسید
فرماندار ویژه آبادان: با پیدا شدن پیکر یکی دیگر از شهروندان آبادانی از زیر آوار تعداد جانباختگان متروپل به ۳۷ نفر افزایش یافت.
آیتالله مکارم شیرازی: در حادثۀ آبادان دستگاههای مختلفی کوتاهی کردند/ نباید مردم را ناامید کرد
در آبادان فاجعه ای واقع شد که مربوط به ضعف خودمان بود. کار به جایی رسید که داد مردم هم بلند شد و ما هم واقعاً از این قضیه ناراحت شدیم که عزیزانمان داغدار شدند.
در این مسأله دستگاههای مختلفی کوتاهی کردند، شهرداری، نظام مهندسی و دیگران. البته این کوتاهی منحصر به این ساختمان نیست و در جاهای دیگر هم ممکن است وجود داشته باشد که باید به طور جد بررسی و دنبال گردد.
عملیات آواربرداری از متروپل به مراحل پایانی رسیده است
فرمانده عملیات آواربرداری متروپل: با ورود ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز اکنون عملیات آواربرداری در متروپل پیشرفت قابل توجهای دارد.
وجود میلگرد، تیرآهن و مصالح ساختمانی سنگین در این سازه عملیات آواربرداری را دشوار کرده ولی با کار شبانه روزی این عملیات رو به پایان است.
مخبر: خسارت متروپل از محل توقیف اموال مالک جبران میشود
معاون اول رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت:
در خصوص جبران خسارت آسیبدیدگان حادثه متروپل برنامههایی در دولت در حال انجام است.
اموال مالک توقیف شده است تا از محل آن، برخی خسارتها جبران شود.
جان آدمها قابل جبران نیست.
دولت تمام امکانات خود را در این حادثه بسیج کرده است و این اصلا قابل قیاس با تجهیزاتی که برای پلاسکو به کار گرفته شد، نیست.
آقایان! ساختاری که اجازه میدهد متروپل تا آن ارتفاع بالا برود، با دستگیری چند نفر و با بگیر و ببند درست نمیشود!
روزنامه شرق نوشت: پس از فاجعه متروپل آبادان، یکی از اتفاقات قابل پیشبینی همین بود که رئیسجمهور دستور شناسایی و مقاومسازی بناهای ناایمن را بدهند؛ اتفاقی قابل پیشبینی و چنان تکراری که بعید است کسی جدیاش بگیرد؛ همانطور که پس از آتشسوزی پلاسکو وعدههای پرآبوتابی داده شد و اوضاع همین است که میبینیم.
ساختاری که اجازه میدهد ساختمان متروپل در این همه سال و با این همه تذکر تا آن ارتفاع بالا برود، با دستگیری چند نفر و با بگیر و ببند به صراط مستقیم هدایت نمیشود.
سیستمی فسادخیز نه مقابل قوانین قدیمی و تازه سر خم میکند، نه به خشم و عتاب مسئولان اهمیتی میدهد اگر نیت و اراده جدی وجود نداشته باشد. ارادهای که شاهدش نیستیم؛ چراکه اگر وجود داشت، امروز آمارها از صدها و هزاران ساختمان ناایمن در تهران حکایت نمیکرد.
رییس کانون مهندسین جوش: چقدر باید مصیبت ببینیم تا ایمنی سازهها را جدی بگیریم؟!
کلانتریان گفت: حوادث زمینلرزههای رودبار، کرمانشاه و ریزش ساختمان متروپل آبادان ناشی از بیتوجهی به صنعت جوش بوده است.
موضوع پایین بودن استانداردهای ایمنی ساختمان فقط مربوط به متروپل نیست و متاسفانه این قبیل حوادث به نوعی عادی شده است.
تا کی میخواهیم شاهد از دست دادن عزیزانمان در حوادث ساختمانی باشیم؟
تعداد جانباختگان تاکنون
تا صبح امروز 15 خرداد، تعداد پیکرهای یافت شده در محل حادثه به 43 نفر رسید. تلاشها برای یافتن باقی مفقودین ادامه دارد.
شمار جانباختگان حادثه متروپل: 43 نفر
شمار جانباختگان این حادثه 43 نفر اعلام شد. فرماندار ویژه آبادان که به عنوان سخنگوی رسمی حادثه متروپل معرفی شد، در گفت و گو با صدا و سیما شمار جانباختگان را 43 نفر اعلام کرد.
احسان عباسپور گفت: پیکر همه جانباتگان به خانوادههای آنان تحویل داده شده است.
آغاز تخریب ساختمان متروپل آبادان از نما
مدیر پروژه متروپل در قرارگاه خاتم الانبیاء از آغاز تخریب ساختمان متروپل خبر داد.
مدیر پروژه متروپل در قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: تخریب ساختمان متروپل از امروز با برداشتن نمای سازه آغاز شده است.
محمد مهدی رحیمی افزود: در مرحله نخست این تخریب، نمای ساختمان و آهن آلات و قطعات الحاقی که امکان جداسازی بدون خطر را دارد، با رعایت دقت و ایمنی جدا می شود.
وی خاطرنشان کرد: ساختمان همچنان تحویل سازه منطقه آزاد است و به محض تخلیه وسایل و اجناس داخل سازه، وارد مرحله جدید تخریب میشود.
مدیر پروژه متروپل در قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: جرثقیلی ۳۰۰ تنی از جمله تجهیزات مورد نیاز عملیات تخریب است که بارگیری و به سوی ساختمان متروپل آبادان در حرکت است و احتمالاً فردا (پنجشنبه) در محل مستقر میشود.
احسان عباسپور، فرماندار ویژه آبادان هم گفت: پس از تصمیم گیریهای کارشناسی، تقسیم کار و استقرار تجهیزات لازم مانند جرثقیل ۲۵۰ تنی در خیابان امیرکبیر این شهرستان عملیات تخریب بقایای سازه متروپل آغاز شد. وی پیمانکار پروژه تخریب برج متروپل را قرارگاه خاتم الانبیاء اعلام کرد.
بروزرسانی میشود…
منابع: متخصص پلاس – ایمنا – ایسنا – خبر فوری